האם הויטמין נהרס בחום?

שאלתי אולי לא במקום הנכון, אז אני שואלת שוב.
ידוע שויטמינים מסוימים נהרסים בחום.
לגבי ויטמין D יש המלצה לקחת עם ארוחה עיקרית.
אין לי למעשה ארוחה עיקרית כי אני אוכלת ארוחות ציפור לאורך כל היום.
אני משתדלת לקחת את הויטמין עם משהו שומני אפילו שהכמות קטנה.
אבל אז יוצא שאני נוטלת את זה עם משהו חם. לפי הבנתי זה לא אמור להתפרק,אבל
האם תוכל לייעץ לי?
תודה רבה

.

שלום לך,

על פי המאמר בקישור http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20105553 , ויטמין D עמיד בחום של תהליך פיסטור.

כמו כן, על פי המאמר בקישור http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2698590/ , ויטמין D בצורתו הטבעית בגוף של דג עמיד בחום אפיה (כנראה 100 מ') בחום של טיגון הוא פחות עמיד. איני רואה בעיה בהוספת טיפות ויטמין D לאוכל כאשר הוא בטמפרטורת אכילה או אפילו לקפה כאשר הוא בטמפרטורת שתיה.

גדי